top of page

Odontopediatria

La Odontopediatria és una branca de l'Odontologia que atén i tracta les diferents malalties bucodentals des de la infància més primerenca fins a finalitzar el creixement. Per tant, l'odontopediatra s'encarregarà d'explorar la cavitat oral de el menor i detectar possibles anomalies en la dentició temporal (dents de llet), així com d'aplicar un procediment i un tractament individualitzats.

La finalitat de la Odontopediatria és evitar que els nens pateixin problemes més greus en l'edat adulta. Durant la seva infància, pares o tutors, amb l'ajuda de l'dentista, són responsables de transmetre a la petita uns correctes hàbits d'higiene per assegurar un estat bucodental saludable en el futur.

- Ensenyament d'higiene Oral.

- Selladors de solcs i fissures. Per tal de protegir els nens de la càries, s'utilitza aquest mètode que omple les fissures en la superfície de les dents per prevenir la càries.

- pulpectomia. La pulpectomia és un tractament similar a l'endodòncia que es realitza en adults, però amb la diferència que la càries afecta una dent de llet.

- Obturació. També conegut com empastament, és una altra tècnica que s'usa per al tractament de la càries. Les càries que no són tractades poden ocasionar, a més de molèsties en el nen, greus problemes bucodentals en el futur.

- Aplicació de fluor. Aquest mètode es porta a terme per enfortir l'esmalt dental i prevenir la càries.

- Ortodòncia. Aquest tractament es realitza per corregir alteracions o anomalies en el desenvolupament ossi o dental que pugui existir en la cavitat bucal de l'infant.

PRIMERA REVISIÓ DENTAL DELS NENS

L'etapa dels 0 als 3 anys es considera de caràcter preventiu. En cas de no existir cap problema, es recomana una visita anual. No obstant això, a partir dels 5 anys, durant el període de recanvi, és aconsellable fer una revisió cada 6 mesos.

Per a més informació no dubti en contactar amb nosaltres o visiti'ns a la clínica dental.

B5841934-962A-4059-8940-DD9371C3366B.png
bottom of page