top of page

Ortodòncia Infantil i Adults
Invisalign

La importància de la correcció de les dents i ossos posicionats incorrectament. Les dents en mala posició i els que no mosseguen correctament uns contra un altre són difícils de mantenir nets, corren riscos de pèrdua precoç a causa de càries i malalties periodontals, i ocasionen una tensió extra sobre els músculs de la masticació que pot generar mals de cap, síndrome d'ATM i dolors diversos en coll, espatlles i esquena. A més, les dents girats o posicionats incorrectament desmereixen el nostre aspecte.

Els tractaments ortodòntics tenen l'avantatge de proporcionar-nos una boca sana, un somriure d'aspecte agradable i dents amb més possibilitats de durar tota la vida.

S'utilitzen diversos tipus d'aparells, fixos i amovibles, per moure les dents, tornar a entrenar els músculs i modificar el creixement de les mandíbules. Aquests aparells funcionen aplicant una pressió suau sobre les dents i els ossos. La severitat de el problema deteminará quin serà l'enfocament ortodòntic més eficaç.

 

Els aparells fixos inclouen:

 

  • Ortodòncia: Els aparells fixos més comuns, consisteixen en un sistema de bandes, filferros i brackets. Les bandes es fixen al voltant de les dents, o la dent, i s'usa com ancoratge de l'aparell, els brackets es cimenten en el front de la dent. Els filferros de l'arc es passen a través dels brackets i es lliguen a les bandes. A l'ajustar els filferros s'exerceix pressió sobre les dents i se'ls mou gradualment a la posició correcta. L'ortodòncia s'anirà ajustant a fi d'assolir els resultats desitjats. Les ortodòncies de l'actualitat són més petites, lleugeres i amb menor quantitat de metall que en el passat. Hi ha sistemes d'aparells transparents preferits pels adults. Sistema Damon entre d'altres sistemes.

  • Aparells fixos especials: S'utilitzen per controlar les conseqüències de el mal hàbit de succió de l'polze o de l'empenta de la llengua contra les dents. Aquests aparells es subjecten les dents mitjançant les bandes.

  • Retenidors d'espais fixos: Si un nadó o nen perd una dent prematurament, s'utilitza un retenidor per mantenir l'espai obert fins que erupcione la dent permanent. Es col·loca una banda en la dent contigu a l'espai buit i s'estén un filferro des del dent fins a l'altre extrem de l'espai.

 

Els aparells extraïbles inclouen:

 

  • Alineadors o aparells transparents: Constitueixen una alternativa a l'ortodòncia tradicional per a adults i nens. Són transparents i han de ser retirats per menjar. Sistema INVISALIGN entre d'altres sistemes.

  • Retendedores d'espais removibles: Compleixen la mateixa funció que els fixos. Es confeccionen amb una base acrílica que s'adapta a l'os, té branques de plàstic i filferro que s'estenen entre dents específics per mantenir l'espai entre els mateixos.

  • Aparells de reposicionament de la mandíbula: Denominats entablillados, es col·loquen sobre els maxil·lars superior i inferior i entrenen a la mandíbula a tancar-se en una posició més favorable. Es poden utilitzar per corregir els trastorns de l'articulació temporo mandibular (ATM).

  • Separadors de llavis i galtes: Estan dissenyats per mantenir els llavis i galtes separats de les dents. Els llavis i els músculs de les galtes exerceixen pressió sobre les dents i aquests aparells ajuden a alleujar-la.

  • Expansor de paladar: S'utilitza per ampliar l'arc de l'maxil·lar superior. És una placa de plàstic que s'adapta a el sostre de la boca. A l'aplicar, mitjançant cargols, una pressió externa sobre aquesta placa es força la unió dels ossos de l'paladar perquè s'obri longitudinalment eixamplant l'àrea de paladar.

  • Retenidors removibles: Eviten el corriment de les dents a les posicions originals. També, se'ls pot modificar i utilitzar per evitar el mal hàbit de la succió de l'polze. De vegades és necessària la col·locació d'uns microcargols com

De vegades és necessària la col·locació d'uns microcargols com a dispositiu accessori.

Preparem la cavitat bucal prèviament a una cirurgia ortognàtica.

 

Per a més informació no dubti en contactar amb nosaltres o visiti'ns a la clínica dental.

4851EFAB-E6A5-4603-B7DE-3D8B682428E8.jpe
bottom of page